top of page

Hvordan kan alkolås redusere antall promillekjøringer på veiene?


Det er dessverre en trist realitet at altfor mange mennesker velger å sette seg bak rattet til tross for å være påvirket av alkohol. Promillekjøring er ikke bare farlig, det er også en av de største bidragsyterne til trafikkulykker verden over. I Svipp har vi valgt å ta et grep for å bekjempe denne problematikken ved å implementere alkolås i våre kjøretøyer.


Alkolås er et verktøy som effektivt hindrer en person som har drukket alkohol i å starte bilen. Dette verktøyet har vist seg å være svært effektivt i å redusere antall tilfeller av promillekjøring. Derfor mener vi at alkolås burde være påkrevd i alle kjøretøyer, ikke bare som et valgfritt tillegg.


Ved å ta dette skrittet håper vi å gå frem som et godt eksempel for andre transportører. Vi oppfordrer flere til å følge vår ledelse og utstyre sine kjøretøyer med alkolås. Dette er ikke bare et spørsmål om ansvarlig kjøring, det handler om å redde liv.


Ifølge statistikk gjennomføres det hele 14 000 kjøreturer med alkoholpåvirkede sjåfører på norske veier hver eneste dag. Dette er en urovekkende høy statistikk som understreker viktigheten av tiltak som alkolås. Ved å ta sikkerhet i førersetet kan vi alle bidra til å gjøre veiene tryggere for alle trafikanter.


Se vår video nedenfor for å lære mer om hvordan alkolås fungerer og hvorfor det er et viktig skritt i kampen mot promillekjøring.


Sammen kan vi gjøre en forskjell og sørge for at færre liv går tapt på grunn av unødvendig risikabel kjøring. La oss jobbe sammen for å sikre at veiene våre er trygge for alle.Comments


bottom of page